از دومین اثر ملی طبیعی ایران چه خبر؟
به گزارش فقط سفر زمانی ماشین ها با رد چرخ هایشان روی حوضچه ها جولان می دادند و گردشگران سنگ های داغ کرده را داخل آب می انداختند و تنی به آن می زدند. ولی اکنون اوضاع فرق کرده است، یک سال و چند ماه می شود که به بخش خصوصی واگذارش کرده اند و حالا ۱۰ متر مربع از حوضچه های پلکانی باداب سورت احیا شده اند.
باداب سورت به دومین اثر طبیعی ایران مشهور است. اسمش پس از کوه دماوند در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده و فروردین ۱۳۹۹ به بخش خصوصی واگذار شده است. حالا باید پیمانکار برای نگهداری این محوطه طبیعی سالانه ۵۰۰ میلیون تومان بپردازد. ورودی مجموعه باداب سورت ۱۵ هزار تومان است و به قول راهنمای آنجا باید حداقل روزی صد نفر از مجموعه دیدن کنند تا سالانه ۵۰۰ میلیون تومان تامین گردد. هم اکنون هم شرکتی که مزایده این مجموعه را برده، مدعی است که این مبلغ را درنمی آورد: «اصن باداب سورت صد بازدیدکننده نداره. شاید تو تعطیلات نوروز روزانه بین ۲۰۰ توریست از اینجا دیدن کنه اما تو روزای هفته یعنی از شنبه تا چهارشنبه بین ۳۰ تا ۵۰ نفر ازش دیدن می کنن. پس از کرونا این مجموعه هم به معنای واقعی تعطیل شد. چون باداب سورت توی یه منطقه ییلاقیه و از آبان برف و بارون شروع میشه. عملا تا هفت فروردین تعطیله و کسی اینجا پیداش نمیشه. چرا دولت که ادعا می کنه متولی اینجاست باید سالانه ۵۰۰ میلیون تومن بگیره؟ دولت باید یه چیزی هم برای نگهداری از اینجا بده. این منطقه، ملی محسوب میشه و باید برای نگهداریش هزینه بشه، نه این که ازش پول دربیارن.» این حرف ها را راهنمای باداب سورت به ایسنا می گوید. مهندسی کشاورزی خوانده و بعنوان شغل دوم مشغول به کار است. برای این کار حقوق یک کارگر را می گیرد و ۲۴ ساعت هم در ارتفاع می ماند.
سه نفری می شوند که تلاش می کنند باداب سورت را تنها نگذارند و هر شب یک نفر در ارتفاعات می ماند اما روزها هر سه نفر مشغول کارند و کار در حد حفاظت و احیا پیش می رود: «پارسال ۱۰ متر مربع از حوضچه های پلکانی رو احیا کردیم و امسالم داریم تلاش می نماییم ۲۵ متر مربع دیگه از حوضچه ها رو احیا نماییم که این کار به آب و شرایط اقلیمی گرم نیاز داره تا رسوب ها با بخار آب تشکیل بشه. وقتی شدت باد زیاد یا هوا سرد باشه اصلا رسوبی تشکیل نمیشه. یه وقتی ماشینا اینجا جولون می دادن و آفرود می کردن که همین کارا سبب شد آب تغییر مسیر بده و حوضچه ها صدمه ببینن یا اصلا تشکیل نشن. شما ببین حتی حوضچه هایی که خشک شدن نشون میدن که مسیر آب تغییر کرده. تعداد پله هایی که توش آب جمع شده خیلی زیادن و حجم آب جوابگوی احیای حوضچه ها نیست. شوری آب هم خیلی زیاده.»
۱۰ متر از حوضچه های پلکانی باداب سورت احیا شده است
منبع: onlytravel.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب