۳۰ فروردین و آخرین خبرهای کرونایی استان ها
فقط سفر: متخصصان حوزه سلامت هشدار دادند که باتوجه به قرار گرفتن در ماه مبارک رمضان و خورانیدن دهی روزه داران و همین طور مناسبت های پیش رو شب های قدر، راهپیمایی روز قدس و نماز عید سعید فطر همچنان رعایت شیوه نامه های بهداشت فردی و محیط، استفاده مناسب از ماسک ضروری می باشد.
ستاد ملی مقابله با کرونا اعلام نموده است که امکان برگزاری مراسم شبهای قدر، راهپیمایی روز قدس و نماز عید فطر در اماکن باز و غیر مسقف با رعایت فاصله گذاری و شیوه نامه های بهداشتی وجود دارد و تمامی آیین های ویژه شبهای قدر در ماه مبارک رمضان و برگزاری هرگونه تجمع منوط به وضعیت رنگ بندی کرونا است.
کارشناسان حوزه سلامت سفارش کرده اند که سه گروه شامل افراد دارای علائم، آنها که واکسیناسیون کامل ندارند و افراد مسن و یا دارای بیماری زمینه ای، از حضور در آیین های جمعی شب قدر پرهیز و در خانه شب زنده داری کنند. افراد دارای علایمی مانند تب و سرفه و علامت های مشکوک به کرونا، به منظور رعایت سلامت دیگر شرکت کنندگان در آیین قدر، از حضور در آیین های مساجد و مکانهای مذهبی اجتناب کنند.
به گزارش فقط سفر به نقل از خبرگزاری ایرنا، بر مبنای اطلاعات گزارش شده حدودا در تمامی کشورهای دنیا، مبتلا شدن به کرونا، میزان بستری و مرگ و میر، سیز نزولی داشته و این نشانه خوبی است چونکه باوجود ایجاد زیرسویه های جدید، هنوز شاهد بروز پیک جدیدی نیستیم.
مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام نمود: در ۲۴ ساعت گذشته، ۲۳ هموطن دیگر بر اثر مبتلا شدن به کرونا فوت کردند و مجموع جانباختگان این بیماری به ۱۴۰ هزار و ۸۷۷ نفر رسید.
از روز گذشته تا امروز ۳۰ فروردین ماه ۱۴۰۱ و بر مبنای معیارهای قطعی تشخیصی، یک هزار و ۸۲۰ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و ۲۴۶ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۷ میلیون و ۲۱۰ هزار و ۷۸۸ نفر رسید. تابحال ۶ میلیون ۹۵۲ هزار و هفت نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستان ها ترخیص شده اند.
یک هزار و ۲۶۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستان ها تحت مراقبت قرار دارند و تا کنون ۵۰ میلیون و ۵۴۳ هزار و ۳۹۴ آزمایش تشخیص کووید۱۹ در کشور انجام شده است.
تا کنون ۶۴ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۴۶۹ نفر دُز اول، ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار و ۴۳۵ نفر دُز دوم و ۲۶ میلیون و ۸۲۰ هزار و ۱۳۰ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۱۴۸ میلیون و ۴۴۲ هزار و ۳۴ دُز رسید. در شبانه روز گذشته ۸۰ هزار و ۵۸۸ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.
اکنون ۵۵ شهرستان در وضعیت قرمز، ۸۴ شهرستان در وضعیت نارنجی، ۲۷۴ شهرستان در وضعیت زرد و ۳۵ شهرستان در وضعیت آبی قرار دارند.
واکسیناسیون مردم در شهریور و مهرماه سال جاری در مقابل کرونا
بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: تحلیل مان این است که سال جاری احیانا برای شهریور و مهر باردیگر برای واکسیناسیون ضد کرونا اعلام نماییم تا مردم رجوع کنند و باردیگر واکسینه شوند. برای این تزریق اصطلاح دُز چهارم را به کار نمی بریم، تا زمانی که همه گیری وجود دارد، واکسیناسیون هم ضروریست.
وی عنوان کرد: بر این اساس مانند واکسن آنفلوآنزا که مردم سالانه برای تزریق آن رجوع می کنند، اعلام می نماییم که مردم برای تزریق واکسن کرونا هم رجوع کنند.
عین اللهی خاطرنشان کرد: البته واکسن آنفلوآنزا را به همه تزریق نمی کنند، بلکه اعلام می شود که تنها کسانی که بیماری زمینه ای دارند، آنرا تزریق کنند. چنین واکسیناسیونی در زمانی اتفاق می افتد که از حالت همه گیری به حالت موضعی بدل شود. در حالیکه درباره کرونا، از آنجاییکه هنوز هم در حالت پاندمی قرار داریم، باردیگر همه باید واکسن کرونا را تزریق کنند. چونکه سیستم ایمنی بدن با گذشت زمان در مقابل ویروس کاسته می شود و باید باردیگر سیستم ایمنی تقویت شود.
نقض دستورالعمل های کرونایی در مازندران به ادارات دولتی رسید
پایش بازرسان بهداشتی و همینطور یافته های آماری دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اخطار جولان کرونا در ادارات دولتی مازندران از بی توجهی حدود ۶۰ درصد کارمندان به رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تزریق دز سوم واکسن کرونا خبر می دهد.
در کنار این که خبرهای خوبی از میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی و تزریق دُزسوم واکسن کرونا واحدهای صنفی در مازندران مخابره نمی گردد وضعیت رعایت ضوابط کرونایی در ادارات دولتی و همینطور کارکنان دولت در این استان هم بر اساس گزارش دانشگاه علوم پزشکی مازندران این روزها چنگی به دل نمی زند و در زمان حاضر از مجموع ۱۷۵ اداره دولتی استانی و شهرستانی و ۶۲ هزار و ۷۵۰ کارمند دستگاههای اجرایی تنها ۴۰ درصد آنان همچنان خویش را مقید به رعایت دستورالعمل های کرونایی می دانند.
طبق ارزیابی های دانشگاه علوم پزشکی مازندران حالا میزان رعایت دستورالعمل های بهداشتی در ادارات دولتی مازندران به کمترین حد ممکن در ۲ سال قبل رسیده چونکه طبق پایش بازرسان بهداشتی در ابتدای فروردین سال ۱۳۹۹ حدود ۹۵ درصد دستگاههای اجرایی و خدماتی زیرمجموعه دولت در مازندران خویش را ملزم به استفاده از ماسک، ضدعفونی مستمر اماکن پرتردد و همینطور رعایت فاصله گذاری اجتماعی می دانستند که این رقم در زمان حاضر به ۴۰ درصد رسیده است.
مروری بر آخرین وضعیت کرونا در استان ها
زنجان
در زمان حاضر ۵۴ بیمار مبتلا به کووید- ۱۹ در بیمارستان های این استان بستری هستند که نسبت به روزهای گذشته روند کاهشی دارد و روز گذشته مورد فوتی کرونایی در این استان ثبت نشده بر این اساس در مجموع شمار فوت شدگان ناشی از این بیماری یک هزارو ۹۱۳ نفر ثبت شده است.
طبق گزارش های اعلام شده تابحال موارد مثبت بستری هم بر مبنای یافته های آزمایشگاهی به ۱۴ هزارو ۳۳۵ نفر در استان زنجان رسیده است که ۱۲ هزارو ۴۱۵ نفر از آنان پس از بهبودی از بیمارستان مرخص شدند.
چهار محال و بختیاری
با شناسایی ۲۸ بیمار مبتلا به کرونا در این استان طی ۲۴ ساعت گذشته مجموع مبتلایان به این ویروس در استان به ۹۸ هزار و ۹۳ نفر رسید.
در شبانه روز گذشته موردی از فوت ناشی از کرونا در استان به ثبت نرسیده است و مجموع فوت شدگان کرونا در استان با یک هزار و و ۸۴۶ نفر ثابت مانده است.
بر اساس جدید ترین رنگ بندی اعلام شده از جانب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان های بروجن، بن و فارسان در وضعیت قرمز (خیلی پرخطر)، شهرستان های شهرکرد و کیار در وضعیت نارنجی (پرخطر) و شهرستان های اردل، سامان، لردگان، خانمیرزا و کوهرنگ در وضعیت نارنجی (خطر متوسط) قرار دارند.
مرکزی
۳۹ بیمار جدید کووید ۱۹ بر مبنای آخرین یافته های آزمایشگاهی در شبانه روز گذشته در استان مرکزی شناسایی شد و شمار مبتلایان به کرونا از زمان شیوع این ویروس تابحال در استان مرکزی، به ۱۲۴ هزار و ۳۳۳ نفر رسید. همینطور مورد فوتی بر اثر مبتلا شدن به کرونا در این بازه زمانی در استان مرکزی گزارش نشد و شمار فوت شدگان کووید ۱۹ در استان مرکزی تابحال ۳ هزار و ۱۹۴ نفر است.
لرستان
در حال حاضر ۱۱۶بیمار مبتلا و مشکوک به کرونا در مراکز درمانی این استان بستری و تحت درمان هستند و ۵۷ مبتلای جدید کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شد و شمار مبتلایان به ۲۱۷ هزار و۵۵۴ نفر رسیده است.
یک نفر طی شبانه روز گذشته به علت مبتلا شدن به کرونا در این استان باخت و شمار جانباختگان به ۲ هزار و ۸۲۴ نفر رسید. برپایه تازه ترین پایش اعلام نمود که شهرستان خرم آباد در وضعیت قرمز کرونایی قرار گرفته است، شهرستان های ازنا، الیگودرز، کوهدشت، رومشکان، دورود و چگنی در وضعیت زرد، دلفان، سلسله، پلدختر و بروجرد نارنجی هستند و هیچ شهری از لرستان در وضعیت آبی قرار ندارد.
خوزستان
تاکنون یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از جمعیت هدف خوزستان در دریافت دُز سوم واکسن کرونا تاخیر دارند. حدود ۴۵۰ هزار نفر در خوزستان نوبت دوم واکسن کرونا را تزریق نکرده اند.
موارد مبتلا شدن به کرونا در هفته منتهی به ۲۶ فروردین در استان خوزستان نسبت به هفته پیش از آن حدود ۲۷.۵ درصد کاسته شده است. همینطور موارد بستری و مرگ نسبت به هفته قبل ازآن به ترتیب ۲۸ و ۳۳ درصد کاهش داشته است.
در حال حاضر ۲ شهرستان خوزستان در وضعیت نارنجی، ۲۱ شهرستان زرد و چهار شهرستان آبی کرونایی هستند.
گلستان
۱۶۷ بیمار کرونایی در مراکز درمانی استان گلستان بستری هستند که تعدادشان سه نفر بیشتر از روز گذشته است. از این تعداد ۳۶ نفر به علت وخامت حال در بخش مراقبت های ویژه به سر می برند و ۲۲ نفر هم با دستگاه ونتیلاتور به حیات خود ادامه می دهند.
براساس آخرین گزارش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، چهار شهرستان استان شامل گرگان، گالیکش، کلاله و مینودشت از نظر انتشار کرونا در وضع پرخطر قرار دارند و به رنگ نارنجی در آمدند و بقیه شهرها زرد هستند.
کرمانشاه
هم حالا ۱۰۲ بیمار مبتلا به کرونا در مراکز درمانی استان کرمانشاه بستری هستند که ۳۶ نفر در بخش مراقبت های ویژه بستری هستند که حال ۱۱ نفر آنها وخیم است.
در شبانه روز گذشته ۲ نفر براثر ابتلای قطعی به کووید ۱۹ در استان فوت کردند و مجموع جان باختگان کرونا از آغاز شیوع این ویروس تابحال به سه هزار و ۱۳۲ نفر روز رسیده است.
در ۲۴ ساعت گذشته ۳۷ بیمار در مراکز درمانی استان با علائم کرونا بستری و ۴۵ نفر هم بعد از بهبودی از بیمارستان ترخیص شدند و ۲۵ نفر شامل هفت بیمار مثبت بستری و ۱۸ بیمار سرپایی مبتلا به کرونا در شبانه روز گذشته در سطح استان شناسایی شدند که این تعداد نسبت به روز قبل هشت نفر بیشتر است.
البرز
۳۰ بیمار بدحال کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در بیمارستان های استان بستری و تحت مراقبت های پزشکی قرار گرفتند. حالا ۱۲۴ بیمار بدحال کووید ۱۹ در بیمارستان های استان تحت مراقبت پزشکی قرار دارند.
طی ۲۴ ساعت گذشته یک مورد فوتی در البرز به ثبت رسیده و کل جانباختگان این بیماری در استان از آغاز شیوع تا کنون به ۶ هزارو ۸۲۱ نفر رسیده است. ۸۶ هزار و۹۳۱ بیمار کووید ۱۹ از آغاز انتشار کرونا تابحال در استان بستری شده اند که ۷۹هزارو ۹۸۴ نفر بهبود یافته اند.
ایلام
طی شبانه روز گذشته کرونا یک قربانی دیگر از ایلام گرفت و مجموع فوت شدگان به استان هزار و ۲۴۶ نفر افزوده شد.
۲۳ ابتلای جدید کرونا ۲۴ ساعت گذشته در استان شناسایی شد و مجموع مبتلایان الان به ۷۹ هزار و ۳۵۸ نفر افزایش پیدا کرده است. چهار ایلامی شبانه روز گذشته در مراکز درمانی ایلام بستری شدند و مجموع بستری های استان به ۱۸ نفر کاهش پیدا کرد.
مجموع بهبودیافتگان کرونا در ایلام هم ۷۷ هزار و ۵۲۵ نفر است و شهرستان دره شهر در وضعیت قرمز و شهرستان های دهلران، آبدانان، بدره، سیروان و هلیلان در وضعیت نارنجی قرار دارند.
اردبیل
در ادامه روند نزولی و با ثبت هفدهمین روز بدون فوتی کرونا در سالجاری، مجموع جان باختگان ۶ موج انتشار کرونا در استان اردبیل طی ۲۶ ماه گذشته در رقم ۲ هزار و ۷۹۸ نفر باقی ماند. بعد از چند روز روند پایدار و گاهی صعودی شیوع کووید.۱۹، مجموع آمار مبتلایان بستری کرونا در استان اردبیل به ۴۷ نفر کاهش پیدا کرد.
آمار بستری روزانه مبتلایان کرونا در استان اردبیل هم طی ۲۴ ساعت گذشته به ۱۷ نفر کاهش پیدا کرد. الان شهرستان های اردبیل، نیر، خلخال، مشگین شهر، سرعین، نمین، اصلاندوز، بیله سوار و کوثر در وضعیت زرد و شهرستان های گرمی و پارس آباد در وضعیت آبی انتشار کرونا قرار دارند.
۲ میلیون و ۲۰۶ هزار و ۲۰۷ دُز واکسن نوبت اول دوم و دوم و سوم در استان اردبیل، نرخ تزریق نوبت اول واکسن کرونا در این استان را ۹۹ درصد جمعیت هدف معادل ۹۶۴ هزار و ۳۷۰ دُزتزریق شده است.
همدان
با فوت ۲ بیمار دیگر در ۲۴ ساعت گذشته، آمار متوفیان کرونا در این استان از آغاز شیوع این ویروس تابحال به سه هزار ۳۲۹ نفر رسید. همینطور با شناسایی ۳۴ بیمار بستری جدید مشکوک و قطعی مبتلا به کرونا، شمار بیماران بستری در بیمارستان های استان همدان به ۲۵۲ نفر رسید.
تعداد مراجعان سرپایی به اورژانس بیمارستان های استان با علایم تنفسی مشکوک و قطعی کرونا در ۲۴ ساعت گذشته ۲ هزار و ۳۷۴ مورد بوده است و مجموع بیماران شناسایی شده تابحال به ۱۴۴ هزار و ۴۵۶ نفر رسیده است.
تاکنون سه میلیون و ۱۷۲ هزار و ۲۵۷ دُز واکسن کرونا (نوبت اول، دوم و یادآور) برای جامعه هدف در استان همدان تزریق شده است.