بر چگاسفلی نظارت کنید

بر چگاسفلی نظارت کنید

فقط سفر: به گزارش فقط سفر، خوزستان یک دوستدار میراث فرهنگی می گوید: در محوطه باستانی چگاسفلی بهبهان دفتر فرهنگی برای نظارت و رجوع گردشگران و افراد وجود ندارد.



دولتی مختاران در گفتگو با ایسنا با تکیه بر ضرورت ایجاد دفتر فرهنگی و توجه به محوطه باستانی چگاسفلی بیان نمود: محوطه باستانی چگاسفلی بشدت در معرض خطرات طبیعی و انسانی است و همچنان به حال خود رها شده است.

وی با اشاره به اینکه کهن ترین آثاری که در جستجوهای اخیر از محوطه چگاسفلی به دست آمده متعلق به پنج تا چهار هزار سال قبل از میلاد است، افزود: به آثار گرانبهای کشف شده در محوطه باستانی چگاسفلی نه تنها توجهی نشده بلکه هم اکنون به حال خود رها شده اند و همین مساله به تخریب چگاسفلی توسط غارتگران میراث فرهنگی در بهبهان منجر گردیده است.

او ضمن اشاره به این که شهر شش هزارساله چگاسفلی با خلیج فارس ۲۰ کیلومتر فاصله دارد، تصریح کرد: چگاسفلی یک محوطه آیینی در ارتباط با شش هزار سال پیش است و شواهد به دست آمده از این محوطه باستانی ما را به جامعه ای ناشناخته در گذشته راهنمایی می کند.

این دوستدار میراث فرهنگی خاطرنشان کرد: محوطه باستانی چگاسفلی با وجود ارزش تاریخی که دارد در نیم قرن اخیر همواره مورد تعرض قرار گرفته است.

چگاسفلی یا تل باستانی چگاسفلی از آثار ملی ایران است که در دشت زهره در جنوب شرقی خوزستان و به فاصله اندکی از خلیج فارس قرار دارد. این محوطه باستانی در دهه ۱۹۷۰ میلادی توسط هیاتی به سرپرستی هانس نیسن از موسسه شرق شناسی دانشگاه شیکاگو شناسایی شد و در سال ۱۳۸۸ به شماره ۲۸۸۲۲ در لیست آثار ملی به ثبت رسیده است.

این تل یک مکان آیینی خیلی مهم است که تاریخش به هزاره های کهن قبل از میلاد مسیح بازمی گردد. نقوش سفال های به دست آمده از گورها از سنتی حکایت دارد که ریشه در فرهنگ های کهن ساکن در دشت های جنوب و جنوب غربی ایران دارد.

چگاسفلی یکی از محوطه های تاریخی نامزد ثبت جهانی است. برنامه تعیین عرصه محوطه چگاسفلی در ۲ مرحله پیش میدانی و میدانی انجام شده و در حین این عملیات گورهای هفت هزار ساله هشت گانه کشف شد که نشان دهنده سنت منحصربفرد تدفین در این منطقه است و نظیر آن در هیچ مکان دیگری پیدا نشده است.

کاوش های چگاسفلی تعلق خلیج فارس به ایرانیان را به شش هزار سال پیش برد. این کاوش ها سرنخ هایی به باستان شناسان داد که نشان داده است ایرانیان در ۲۰ کیلومتری خلیج فارس چگونه در هزاره های بعد روی تمدن های منطقه در میان النهرین تأثیر گذاشته اند.





منبع:

1401/09/02
14:49:44
5.0 / 5
514
تگهای خبر: ثبت , شهر , میراث , میراث فرهنگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری