تعیین عرصه و حریم سه محوطه باستانی خوزستان در مراحل نهایی

تعیین عرصه و حریم سه محوطه باستانی خوزستان در مراحل نهایی

به گزارش فقط سفر، معاون میراث فرهنگی خوزستان از انجام مطالعات سه محوطه باستانی در این استان برای تعیین عرصه و حریم، کاوش و لایه نگاری در تپه ˮآسیه آبادˮ اهواز و به روز رسانی نقشه محوطه تاریخی ˮجندی شاپورˮ دزفول اطلاع داد.


به گزارش فقط سفر به نقل از خبرگزاری ایرنا سید محسن حسینی شامگاه سه شنبه در گفتگو با خبرنگاران ضمن اشاره به انجام وضعیت تعیین عرصه و حریم محوطه های تاریخی خوزستان اظهار نمود: با عنایت به برنامه ریزی به عمل آمده بر مبنای اعتبارات ۱۴۰۲ اقدامات لازم برای تعیین عرصه و حریم و کاوش در پنج محوطه باستانی استان انجام شده است.
وی اضافه کرد: مطالعات عرصه و حریم سه محوطه باستانی در معرض خطر بر مبنای اولویت بندی های انجام شده، بعد از دریافت مجوز پژوهشکده دیرینه شناسی و با اعتبارات استانی انجام شد.
معاون میراث فرهنگی خوزستان افزود: محوطه "حمیدیه" همچون محوطه های بسیار پرارزش و دارای قدمت دوران اوایل اسلامی است که شهرسازی به سمت این محوطه درحال گسترش بود ازاین رو به منظور پیشگیری از گسترش شهری به این اثر تاریخی، مطالعات تعیین عرصه و حریم آن انجام شد.
وی افزود: محوطه "بتوند" شهرستان مسجدسلیمان دیگر محوطه ای است که مطالعات تعیین عرصه و حریم آن انجام شده است.
حسینی بیان نمود: سومین مطالعات که انجام آن هم ضروری بود، در ارتباط با تعیین عرصه و حریم محوطه "دستوا" شوشتر است تا از تعرض کشاورزان به این محوطه جلوگیری شود.
معاون میراث فرهنگی خوزستان به کاوش در تپه تاریخی اسلامی "آسیه آباد" به منظور لایه نگاری اشاره نمود و اضافه کرد: تابحال در این محوطه هیچگونه کاوش و لایه نگاری انجام نشده است.
شهر هرمز اردشیر را میتوان بعنوان یکی از آثار تاریخی در دل اهواز نام برد، گمشده ای که سال های دراز زیر پوست شهر چشم انتظار احیا نشسته است.
قسمت اعظمی از تپه آسیه آباد در گذر زمان و طی دهه های گذشته کاملا نابود شده و این خود مبین اهمیت باقیمانده تپه بعنوان بخشی از محوطه ثبت ملی شده هرمزد_ اردشیر است.
وی خاطرنشان کرد: برای اولین بار در این محوطه با حضور یک هیات کاوش دیرینه شناس به منظور مشخص شدن قدمت و سابقه تاریخی شروع شده است که امیدواریم این کاوش و لایه نگاری ها طی سالیان آینده تداوم یابد.
حسینی از انجام برنامه ریزی های لازم برای تعیین عرصه و حریم محوطه "لور" اندیمشک اطلاع داد و اظهار داشت: اداره کل میراث فرهنگی برای انجام مراحل تعیین عرصه و حریم این محوطه در سالجاری، منابع مالی لازم را در اختیار نداشت که این مبادرت به سال آینده موکول شده است.
وی افزود: به روز رسانی نقشه عرصه و حریم محوطه "جندی شاپور" دزفول از دیگر اقدامات در حال انجام می باشد با عقد قرارداد با شرکتهای مرتبط، نقشه این محوطه برابر با استاندارد مورد نظر، تهیه شود.
بر اساس این گزارش، از شهر تاریخی هرمز اردشیر در اهواز جز تپه کوهساران و آسیاباد تقرییا چیزی باقی نمانده است و خرابه های شهر قدیم هرمز اردشیر در ارتباط با دوره ساسانیان است که در محدوده کنونی اهواز واقع شده است.
این اثر در تاریخ ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ثبت ۴۳ بعنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.




منبع:

1403/07/18
14:40:44
5.0 / 5
549
تگهای خبر: استاندارد , ثبت , شهر , میراث
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری