رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی:
کاوش های کنارصندل برای ایران واجد اهمیت است
به گزارش فقط سفر، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اظهار داشت: جستجوهای دیرینه شناسی که بعد از ۱۶ سال توقف در محوطه کُنارصندل جیرفت از سر گرفته شد برای میراث فرهنگی ایران واجد اهمیت فراوان است و به آن باید با دید کلان ملی نگریست.
به گزارش فقط سفر به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان کرمان، مصطفی ده پهلوان روز دوشنبه در حاشیه بازدید از جستجوهای دیرینه شناسی تپه باستانی کنار صندل جیرفت اضافه کرد: ظرفیت جیرفت در حوزه میراث فرهنگی، آنقدر بالا است که جوامع محلی و بومی می توانند از آن بسیار منتفع شوند و آگاهانه در حفاظت و پاسداست آن بکوشند، به همین سبب ضروری است از ظرفیت سازمان های مردم نهاد و بومی هم بهره برد و آنها را در اداره امور دخالت داد.
وی بیان نمود: این کاوش ها به سرپرستی سید منصور سیدسجادی از باستان شناسان پرکار و خوش نام بین المللی کشورمان و با همت و پیگیری های مدوام مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمان از سر گرفته شده است.
ده پهلوان تصریح کرد: تلاش پژوهشگاه بر تداوم جستجوهای این محوطه ارجمند و بی بدیل باستانی در کنار حفاظت و مرمت، معرفی و بهره بردن از ظرفیت گردشگری آن بوده که ضروری است دست در دست هم دهیم و کاوش ها و مطالعات فرهنگی و تاریخی محوطه های تاریخی باستانی جیرفت را اجازه ندهیم تعطیل و متوقف شود.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی بیان نمود: کمتر موزه ای در دنیا داریم که اشیای تاریخی جیرفت را نداشته باشد و محوطه ای با این شهرت جهانی می طلبد با تلاش و پیگیری همه ارکان مملکت، دولت و وزارت، پژوهش های در رابطه با آن مداوم باشد نه این که بعد از هربار از سرگیری، باردیگر متوقف شود.
وی عنوان کرد: بستر و ظرفیت باستان شناسی، شناخت و آگاهی است و می تواند به ارتقای سواد و آگاهی میراثی جامعه بینجامد؛ میراث فرهنگی را باید بعنوان پشتوانه امنیت و سیاست داخلی و خارجی کشور قلمداد کرد و میراث تمدنی ایران می تواند برای کشور ما قدرت نرم و نفوذپذیر و هم بازدارندگی ایجاد نماید.
ده پهلوان افزود: محوطه باستانی کنارصندل و جیرفت یکی از همین ظرفیتهای فرهنگی و تاریخی کشور و قدرت های نرم کشور است که باید خوب کاوش و حفاظت، معرفی و تبین شود و از ظرفیتهای مادی و معنوی آن بهره مند شویم تا آنرا به نسل های آینده بسپریم.
وی تصریح کرد: جیرفت می تواند مصداق خوبی در تعامل و همراهی مسؤلان استان و شهرستان برای حفاظت داشته های تاریخی و فرهنگی معرفی شود چون همه بر اهمیت و ارزشمندی آن توافق داریم و باید قدردان آن باشیم که در کنار توسعه، رفاه شهری، عمران و آبادانی کشور، نباید اجازه دهیم میراث تمدنی و ملی کشور تخریب شود و میراث فرهنگی باید بنیان توسعه پایدار و استوار باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی کرمان هم با ابراز رضایت از رونق جستجوهای دیرینه شناسی در منطقه کنارصندل در جهت معرفی تمدن عظیم این منطقه اظهار داشت: از سید منصور سیدسجادی دیرینه شناس شهیر ایران و جهان که باوجود همه مسائل و چالش های موجود برای دومین فصل کاوش در جیرفت حضور یافت، تشکر می نماییم و با راهنمایی و کمک وی و همفکری و همراهی گروه جامع و کامل کاوش ها، شاهد استمرار پژوهش در این عرصه خواهیم بود.
سعید شاهرخی ضمن اشاره به حضور رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و هیئت همراه در سایت جستجوهای کنارصندل جیرفت بیان نمود: پیام این حضور و استمرار کاوش به مردم جیرفت و روستای کنارصندل تدبیر فرایند خوب در زندگی، رفاه و معیشت با رونق گردشگری تاریخی فرهنگی و نشاط ساماندهی این عرصه در جامعه است.
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و تعدادی از محققان و مدیران تخصصی پس از سایت جستجوهای دیرینه شناسی کنار صندل از شهر قدیم جیرفت هم بازدید کردند.
به گزارش فقط سفر به نقل از خبرگزاری ایرنا تپه ها و محوطه باستانی کنارصندل، بقایای یکی از قدیمی ترین مراکز شهرنشینی دنیای باستان به شمار می روند، قدمت این منطقه باستانی در نزدیکی شهر جیرفت واقع در جنوب استان کرمان تا چهار هزار و ۶۰۰ سال پیش تخمین زده می شود و از ارزش بالایی از نظر میراث فرهنگی برخوردار می باشد.
کاوش های باستان شناختی این تمدن شهر دنیای باستان طی سالهای ۱۳۸۱ تا ۱۳۸۶ انجام شده و بعد از یک وقفه چندین ساله مجدداً این کاوش ها از بهمن ماه ۱۴۰۲ از سر گرفته شد.
طی این کاوش ها بخش های قابل توجهی از دژ حاکم نشین که در مرکز این شهر باستانی قرار داشته است، فضاهای مسکونی و کارگاهی، کوره های ذوب مس و یک معبد آشکار شده است.
جیرفت در فاصله ۲۳۰ کیلومتری جنوب مرکز استان کرمان قرار دارد.
منبع: onlytravel.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب