سرمایه گذاری برای تولید کلید توسعه گردشگری فارس

سرمایه گذاری برای تولید کلید توسعه گردشگری فارس

فقط سفر: به گزارش فقط سفر، یکی از ظرفیتهای فارس در جهت تحقق شعار سال حوزه گردشگری بوده که با سرمایه گذاری بخش خصوصی مسیر شکوفایی این استان را محقق می کند.



خبرگزاری مهر؛ گروه استان ها: «سرمایه گذاری برای تولید» چراغ راهی است که رهبر انقلاب سال ۱۴۰۴ را به نام آن روشن کردند تا به مردم و مسؤولان مسیر را نشان دهند.
این چندمین سالی است که نام گذاری سال ها بر محور تولید می چرخد و این موضوع اهمیت حوزه تولید را مشخص می کند.

جایگاه استان فارس در گردشگری ایران

استان فارس سرزمینی با گستره جغرافیایی وسیع، تنوع آب و هوایی و شرایط زیست محیطی متفاوت، تنوع قومی و فرهنگی غنی و آثار تاریخی فراوان، در اشکال شهری و روستایی و جاذبه های تاریخی و فرهنگی بسیار، نظیر کشوری پهناور در چارچوب یک استان جای داده شده است. چشم انداز فارس، طیف وسیعی از فعالیتهای گردشگری را همچون طبیعت گردی، گردشگری مذهبی، گردشگری سالمت، گردشگری تاریخی - فرهنگی را شامل می شود. فارس هم اکنون سالانه تعداد بیشماری بازدیدکنندگان داخلی و خارجی را جذب می کند و رتبه اول را در کشور به خود مختص کرده است.

گردشگری تاریخی - فرهنگی فارس

در حال حاضر در بین حوزه های گردشگری در کشور، گردشگری تاریخی، و فرهنگی در استان فارس بیشترین سهم را هم از لحاظ تعداد توریستهای داخلی و خارجی و هم از بعد بهبود وضع اقتصادی استان دارد. مهم ترین عوامل قوت در توسعه صنعت توریسم تاریخی - فرهنگی در استان، مناسب بودن آب و هوا برای جذب توریست، شهر پارسه و پاسارگاد با قدمت ۲۵۰۰ ساله، آرامگاه شعرای بنام حافظ، سعدی، خواجوی کرمانی، مجموعه بزرگ زندیه شامل حمام، مسجد و بازار وکیل، وجود مراکز اقامتی در بافت قدیمی شهر شیراز، نزدیکی اماکن تاریخی به مرکز شهر، بازارچه های شهری و روستایی عرضه کننده صنایع دستی در چارچوب بافت سنتی است.

فارس قطب توریسم درمانی ایران

استان فارس هم به علت موقعیت جغرافیایی خود خاستگاه جذب گردشگران از سراسر جهان بخصوص کشورهای حوزه خلیج فارس می باشد. پایین و مقرون به صرفه بودن قیمت خدمات درمانی و گردشگری در مقایسه با دیگر کشورهای منطقه و کشورهای رقیب، تنوع و کیفیت بالای خدمات بهداشتی – درمانی، دارا بودن رتبه سوم جهان در زمینه پیوند اعضا، وجود منابع مجرب انسانی در همه سطوح خدمات بهداشتی – درمانی، انجام انواع جراحی های زیبایی و همینطور وجود پژوهشگاه های سلول های بنیادی و بهترین مراکز درمان ناباروری در این استان از پتانسیل های مهم جذب گردشگران سلامت است.

گردشگری مذهبی با عنوان سومین حرم خاندان (ع)

استان فارس و شهر شیراز با عنوان سومین حرم اهل بیت، به یکی از مهم ترین محورهای گردشگری مذهبی و زیارتی کشور تبدیل گشته است. حرم های مطهر حضرت شاهچراغ (ع) و حضرت سید میر محمد (ع) حضرت سید علاالدین حسین (ع)، مسجد وکیل، و مسجد نصیرالملک همچون مهم ترین اماکن مذهبی-زیارتی استان به شمار می روند. ازاین رو اهمیت و لزوم توسعه گردشگری مذهبی با کارکردهای آن مانند درآمدزایی، رشد در حوزه اقتصاد در سطح منطقه ای و مهم تر از آن کارکردها و اثرات آن در گسترش ارزشهای اعتقادی و فرهنگ اسلامی ایرانی در سطوح منطقه ای، ملی و بین المللی می تواند مورد توجه برنامه ریزان و سیاست گذاران در جهت ایجاد زیرساخت های لازم قرار گیرد.
با این مقدمه استان پهناور فارس هم در بین استانهای کشور ظرفیتهای بسیاری برای جذب سرمایه گذار و حوزه تولید دارد که شاید آنچنان که باید به آن توجه نشده باشد.
مقام معظم رهبری سال ۱۳۸۷ در مسافرت به شیراز به اهمیت حوزه گردشگری در فارس تاکید نمودند و فرمودند اگر در فارس به گردشگری توجه گردد، استان از سایر حوزه ها بی نیاز می شود؛ بنابراین باید به بحث گردشگری بیشتر از پیش توجه شده و تولید و سرمایه گذاری در آن جدی تر گرفته شود تا علاوه بر جامه عمل پوشاندن به بیانات رهبری چشمه های جدیدی از طرفیت های بالای گردشگری هم در استان روشن شود.

سرمایه گذاری در گردشگری باعث رونق دیگر صنایع خواهد شد

محمد ثابت اقلیدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس در گفتگو با خبرنگار مهر گردشگری را یک صنعت پیشران دانست و اظهار داشت: این معنا که گردشگری همچون یک لوکوموتیو تعداد زیادی واگن را با خود حمل می کند.
وی با اشاره به اینکه وقتی گردشگری بعنوان یک صنعت فراگیر توسعه پیدا کند، صنایع زیاد دیگری هم توسعه پیدا می کنند، افزود: توسعه تاسیساتی چون اقامتگاه، هتل ها و رستوران ها، خانه های بوم گردی، صنایع دستی، دامداری، کشاورزی در گرو توسعه گردشگری می باشد.

ایجاد شغل در گردشگری با ارقام نسبتاً پایین نسبت به سایر حوزه ها

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس با اشاره به اینکه این خصوصیت خاص گردشگری که رونق دیگر صنایع را به دنبال دارد، منجر به ایجاد اشتغال هم می شود، اضافه کرد: مثلا اگر بخواهید در صنعت نفت یک شغل ایجاد کنید با بالا و پایین کردن اعداد و ارقام به یک عدد بالا می رسید در حالیکه در حوزه گردشگری، با ۲۵۰ تا ۳۰۰ میلیون تومان به سادگی میتوان یک شغل ایجاد کرد.
ثابت اقلیدی اظهار داشت: در حوزه گردشگری با حجم کمِ سرمایه گذاری میتوان یک شغل پایدار و زودبازده را ایجاد کرد و این یک مزیت است که جنبه رقابتی هم دارد بخصوص در استان فارس که به واسطه آثاری که از نیاکان ما بر جای مانده، از حرم ها و نقاط زیارتی گرفته تا آثار و بناهای تاریخی و آبشارها و باغ ها بسیار قابل لمس است.
وی در ادامه به خصوصیت های خاص حوزه گردشگری ادبی هم اشاره و اظهار داشت: چهره های شاخصی مثل حافظ و سعدی یا در حوزه سلامت و پزشکی نقاط بارز زیادی داریم.

گردشگری یک صنعت فرابخشی است
مدیرکل میراث فرهنگی فارس در جواب این که بنا بر فرمایش مقام معظم رهبری که سال جاری را بعنوان سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری کرده اند، در حوزه گردشگری فارس چه باید کرد، اظهار داشت: وقتی صحبت از مزیت نسبی یا مزیت رقابتی می نماییم به این معناست که باید منابع زیرساختی را برای هزینه در مقاصد گردشگری هدایت نماییم، به صورت مثال اگر مقرر است جاده ای کشیده شود، راه آهنی راه اندازی شود، آزادراهی ساخته بشود باید برنامه ریزی شود که از مسیری بگذرد که بسمت مقاصد گردشگری حرکت نماید.
وی با اشاره به اینکه اساساً گردشگری یک صنعت فرابخشی است، اضافه کرد: وقتی سخن از گردشگری می شود الزاماً متولی یک دستگاه واحد نیست بلکه دستگاههای متفاوت باید دست به دست هم بدهند تا گردشگری رونق بگیرد.
فرایند دریافت مجوز در برای سرمایه گذاری در حوزه گردشگری طولانی و خسته کننده است
ثابت اقلیدی با تکیه بر توسعه زیرساخت ها اضافه کرد: طبق شعار سال ما باید مردم را تشویق به سرمایه گذاری نماییم اما دراین میان استعلام گرفتن سرمایه گذار و فرایند دریافت مجوز آنقدر طولانی و خسته کننده است که یک دور باطل را برای سرمایه گذاران بوجود می آورد.
وی در ادامه با تکیه بر تأثیرگذاری مشوق ها اظهار داشت: مشوق های سرمایه گذاری بسیار متنوع و تاثیرگذارند اما باید دید تسهیلات بانکی بعنوان یک مشوق با چند درصد بهره به سرمایه گذار عرضه می شود.
مدیرکل میراث فارس اظهار داشت: یکی از اشکالات استان فارس در این عرصه چند برابر بودن میزان درخواست ها برای تسهیلات نسبت به عرضه تسهیلات است و بانکها در این حوزه همکاری لازم را انجام نمی دهند.
ثابت اقلیدی اضافه کرد: نزدیک ۷۰ میلیارد تومان اعتبار داریم در صورتیکه کشش و تقاضا تا ۲، ۰۰۰ میلیارد تومان است، یعنی تقاضا بالای ۲، ۰۰۰ میلیارد تومان است و این نشان داده است این نکات در حوزه سرمایه گذاری بسیار اهمیت دارد.
وی مواردی چون معافیت های مالیاتی را در این عرصه مهم خواند و بر کاهش هزینه مراکزی که تحت تاثیر این مورد هستند تأکید نمود.
کمبود هتل های ۴ و ۵ ستاره در شیراز
ثابت اقلیدی ضمن اشاره به کمبود برخی تأسیسات گردشگری همچون مراکز اقامتی در شهرستان شیراز اظهار داشت: حالا در تعطیلات نوروز هستیم و همه ظرفیت هتل های چهار و پنج ستاره ما پر است، پس ما نیاز داریم هتل های چهار و پنج ستاره مان را افزایش دهیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس خاطرنشان کرد: امروز به علت افزایش نرخ ارز سفرهای خارجی، ۴۰، ۵۰ میلیون تومان هزینه می خواهد بنابراین اشخاصی که مایل به سفرهای خارجی هستند ترجیح می دهند در داخل کشور سفر کنند و این منجر به تکمیل ظرفیت صد درصدی هتل های چهار و پنج ستاره شده است.

1404/01/05
12:04:45
5.0 / 5
45
تگهای خبر: بوم گردی , توریست , خدمات , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری
فقط سفر، دروازه ای به طرف تجربه های جدید.