استانداردهای استفاده از صندلی كودك در خودرو

استانداردهای استفاده از صندلی كودك در خودرو

فقط سفر: استفاده از صندلی ایمنی كودك در ماشین بهترین راه محافظت از كودكان به هنگام مسافرت با خودرو است، چون كه صدمه های ناخواسته كه بیشترین آن ها ناشی از تصادفات جاده ای است از عوامل مهم مرگ و میر كودكان است.



به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، صندلی ایمنی كودك می تواند خطر صدمه های مرگبار را بخصوص در نوزادان و كودكان خردسال به شدت كم كند.

با این حال بسیاری ازصندلی های ایمنی اشتباه استفاده می شوند. هنگام انتخاب یك صندلی خودرو با پیروی از برخی دستورالعمل های كلی و اصلی می توان از تامین ایمنی كودك اطمینان حاصل كرد.

توجه داشته باشید كه همیشه گران ترین صندلی های كودك، بهترینِ آن ها نیست بلكه بهترین صندلی، گزینه ای است كه با وزن، اندازه و سن كودك و همینطور وسیله نقلیه شما تناسب داشته باشد. به هنگام خرید یك صندلی، اطلاعاتی كه در مغازه یا فروشگاه عرضه می گردد لزوما استفاده درست از این وسیله را نشان نمی دهد و ازاین رو یادگیری نحوه درست نصب صندلی ایمنی كودك و كنترل كودك برای سوار شدن در خودرو بر عهده شخص شماست.



چگونه یك صندلی ایمنی كودكِ مناسب خریداری كنیم؟

در این مقاله از سایت اطلاع رسانی سازمان سلامت كودكان ایالات متحده آمریكا، نكاتی در مورد صندلی های ایمنی كودكان در خودروها آورده شده است كه در ادامه می خوانید:

- در مورد صندلی های دست دوم جوانب احتیاط را رعایت كنید. هیچگاه از صندلی كه بیش از شش سال عمر دارد یا در تصادف قرار گرفته حتی اگر سالم به نظر برسد، استفاده نكنید، چون كه امكان دارد از لحاظ ساختاری نامناسب باشد.

هرگز صندلی كودك را در صندلی های جلوی خودرو نصب نكنید، مگر اینكه ایربگ های خودرو غیرفعال شده باشند

- از قبول صندلی هایی كه برخی قسمت هایشان دچار نقص است یا برخی قسمت های صندلی یا تاریخ تولید، شماره مدل و برچسب دستورالعمل ندارد، جدا خودداری كنید. هم چنین بهترین تاریخ استفاده را كه معمولا توسط تولید كننده روی صندلی درج می گردد بررسی كنید. در صورتیكه در مورد تاریخچه یك صندلی دچار تردید هستید یا صندلی ترك خورده یا نشانه هایی از ساییدگی و پارگی دارد به هیچ عنوان از آن استفاده نكنید.

- در صورتیكه قصد دارید از یك صندلی دست دوم استفاده كنید، بهتر است در مورد صندلی مورد نظر بررسی های لازم را به عمل آورید تا با خیال راحت از آن استفاده كنید.



صندلی های خودرو مخصوص نوزادان

این صندلی ها تنها برای نوزادان و خردسالان مناسب هستند و با بزرگ تر شدن كودكتان باید صندلی دیگری تهیه كنید. این صندلی ها برای محافظت از كودكان شما از زمان تولد تا وزن حدود ۱۶ كیلوگرمی طراحی شده اند. توجه داشته باشید كه این نوع صندلی حتما باید به صورتی نصب شود كه كودك پشت به جلوی ماشین نشسته باشد.

در این صورت احتمال خطر مرگ یا صدمات جدی در كودكان زیر دو سال ۷۵ درصد كاسته می شود، چون كه پشت صندلی ایمنی، سر، گردن و نیم تنه كودك را در تصادفات محافظت می كند. (در این سن گردن كودك معمولا برای محافظت از سر در یك تصادف به اندازه كافی قوی نیست.)

صندلی های ایمنی برای نوزادان بسیار راحت هستند، چون كه به گونه ای طراحی شده اند كه بتوانند نه تنها بعنوان صندلی ایمنی در داخل خودرو بلكه بعنوان "كری یِر" و گهواره در خارج از خودرو هم مورد استفاده قرار بگیرند. در خیلی از مدلها صندلی از پایه آن جدا شده و پایه بر خودرو متصل باقی می ماند. اما توجه داشته باشید كه كودك نباید بیش از حد در خارج از خودرو در این صندلی ها قرار بگیرد، زیر فعالیت و حركات كودك را محدود كرده و رشد مهارت های حسی و حركتی او را به خطر می اندازد.



صندلی های ایمنی كودك قابل تبدیل

صندلی های قابل تبدیل برای محافظت از كودكان از بدو تولد تا وزن دست كم ۱۸ كیلوگرمی به صورت پشت به جلو و وزن ۳۰ كیلوگرمی یا حتی ۳۶ كیلوگرمی به صورت رو به جلوی خودرو قابل استفاده هستند.

این صندلی ها تنها صندلی هایی هستند كه بسته به سن كودك در موقعیت های مختلف قرار می گیرند.

همیشه گران ترین صندلی های كودك، بهترینِ آن ها نیست بلكه بهترین صندلی، گزینه ای است كه با وزن، اندازه و سن كودك و همینطور وسیله نقلیه شما تناسب داشته باشداین صندلی ها سنگین بوده و قابل حمل نیستند اما می توانند مقرون به صرفه باشند چونكه دیگر نیاز به خرید مجدد صندلی كودك با بزرگ شدن كودكتان نیست و برای كودكان از بدو تولد تا بزرگ شدن آن ها قابل استفاده می باشد.

در صورتی كه از این صندلی ها استفاده می كنید اطمینان حاصل كنید كه با وزن و قد و سن كودكتان تطبیق داده شده است.

صندلی هایی كه محافظ هایی در جلوی كودك دارند برای نوزادان مناسب نیستند، چون كه این سپرهای محافظتی بالاتر از حد استاندارد قرار گرفته و در تصادف امكان دارد به صورت نوزاد ضربه وارد كند.



چگونه صندلی ایمنی كودكان را در خودرو نصب كنیم؟
صندلی كودك باید در صندلی عقب خودرو و به صورت ایده آل در وسط صندلی عقب نصب شود. اما توجه داشته باشید صندلی را در مكانی نصب كنید كه به بهترین و امن ترین حالت ممكن به صندلی خودرو متصل شود. دستورالعمل های موجود روی خود صندلی را با دقت مطالعه كنید و از آن پیروی كنید. به هنگام نصب صندلی با استفاده از كمربند ایمنی خودرو از زانوی خود برای فشار به صندلی و سفت كردن كمربند دور صندلی استفاده كنید. صندلی نباید بیش از سه سانتی متر به سمت جلو یا عقب یا طرفین تكان بخورد و در صورتیكه صندلی لق می زند باید كمربند را محكم تر بست. بعضی از كمربندهای ایمنی به "بست های قفل مخصوص" طراحی شده به منظور جلوگیری از شل شدن كمربندها نیاز دارند. این بست ها در فروشگاه های لوازم كودك، لوازم ایمنی صندلی ها و برخی نمایندگی های خودروها قابل تهیه هستند. قبل از هر بار استفاده اطمینان حاصل كنید كه صندلی ایمنی محكم نصب شده است. هیچگاه صندلی ایمنی نوزادان را به حالت رو به جلو نصب نكنید. صندلی ماشین نباید بیش از ۴۵ درجه زاویه داشته باشد.


نوزاد خویش را چگونه در صندلی قرار دهید؟
دستورالعمل كلی صندلی ایمنی خویش را مطالعه كنید. سر نوزاد شما باید حداقل شش سانتی متر از بالای صندلی ایمنی پایین تر باشد. صندلی های نوزادان معمولا با كمربندهای سه یا پنج نقطه ای طراحی شده اند. كمربندها باید در وسط یا پایین شانه های كودك شما قرار بگیرد. بیشتر مدلها یك بست روی فقسه سینه دارند كه كمربندها را به یكدیگر متصل می كند. بست را به گونه ای حركت دهید كه زیر بغل كودك قرار بگیرد. تمام بندهای كمربند باید به راحتی بخصوص در قسمت های شانه و ران قرار بگیرد و هیچ گونه پیچ خوردگی نداشته باشد. اگر می توانید هر قسمت از كمربند را دور انگشتان خود بپیچید این وضعیت نشان داده است كه كمربندها بیش از حد شل بسته شده اند. لباس هایی تن كودك خود كنید كه راحت باشد تا بتوانید كمربندها را به راحتی بین پاهای كودك سفت كنید. در صورتیكه هوا سرد است ابتدا كمربندها را بسته و سپس پتو را روی كودك بیندازید و از انداختن پتو زیر سر یا پشت كودك خودداری كنید. هیچگاه سر كودك را با پتو نپوشانید. در صورتیكه كودك به یك سمت صندلی خم می شود، (این عمل در نوزادان متداول است) پارچه یا حوله های پیچیده شده را در دو طرف شانه های كودك قرار دهید. می توانید از محافظ های مخصوص صندلی های ایمنی كودك هم استفاده كنید. از گذاشتن هر گونه پارچه زیر كودك خود جدا خودداری كنید چونكه این عمل هم كارآیی كمربندها در محافظت از كودك را می كاهد. در صورتیكه سر كودك به جلو می افتد (این امر هم در نوزادان متداول است) زاویه صندلی را بررسی كنید. همینطور از یك پتو یا حوله برای تولید یك زاویه ۳۰ تا ۴۵ درجه ای در صندلی استفاده كنید.


خطر ایربگ ها برای كودكان

ایربگ ها در كنار كمربندهای ایمنی از بزرگسالان و نوجوانان به هنگام برخورد محافظت كرده و مانع صدمه دیدن آن ها می شوند. این تركیب از صدمات جدی جلوگیری كرده و جان بسیاری را نجات می دهد. اما باز شدن ایربگ ها می تواند سبب صدمات جدی یا حتی مرگ كودكان و نوزادانی شود كه در صندلی جلوی خودرو نشسته اند.

هرگز صندلی ایمنی نوزادان را به حالت رو به جلو نصب نكنید​

ایربگ ها (كیسه های هوا) مخصوص بزرگسالان طراحی شده اند به صورتی كه برای محافظت از یك مرد با میانگین وزن ۷۵ كیلوگرم با نیرویی به بزرگی ۲۰۰ مایل در ساعت مناسب هستند، در حالیكه این نیرو برای بزرگسالان و كودكان بزرگ تر مناسب می باشد، امكان دارد برای كودكان كوچك خطرناك بوده و سبب صدمات احتمالی به سر و گردن آن ها شود.

با رعایت این نكات از كودك یا نوزاد خود در برابر صدمه های ناشی از ایربگ ها محافظت كنید:
ایربگ ها برای كودكانی كه بر صندلی های ایمنی نشسته اند كه رو به جلوی خودرو نصب شده اند، خطری جدی به حساب می آید. هیچگاه صندلی كودك را به صورت رو به جلو در صندلی های جلوی خودرو نصب نكنید، مگر اینكه ایربگ های خودرو غیرفعال شده باشند. صندلی ایمنی كودك باید در صندلی عقب نصب شود اما اگر چاره دیگری ندارید و مجبورید صندلی كودك را در صندلی جلوی خودرو نصب كنید، صندلی جلو را تا حد امكان به عقب هل دهید. خیلی از خودروها امكان فعال یا غیر فعال كردن ایربگ ها توسط یك سوئیچ دستی را دارند. در صورتیكه صندلی كودك خویش را در صندلی جلوی خودرو نصب می كنید، ایربگ را حتما غیر فعال كنید. به یاد داشته باشید كه بعد از برداشتن صندلی ایمنی كودك، ایربگ ها را دوباره فعال شوند.


1397/07/05
21:15:00
5.0 / 5
4931
تگهای خبر: استاندارد , خرید , مسافر , نمایندگی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری