كمبود گاز در منطقه سیستان باعث نارضایتی مردم شده است

كمبود گاز در منطقه سیستان باعث نارضایتی مردم شده است

فقط سفر: ایسنا/سیستان و بلوچستان كمبود گاز مدتهاست كه درمنطقه سیستان باعث نارضایتی وگلایه مندی شهروندان شده بگونه ای كه افراد از ساعتهای ابتدایی بامداد مجبوربه ایستادن در صف های طولانی جهت گرفتن یك یا دوسیلندر گازمایع هستند.


ضعف در توزیع كپسول های گاز و مباحثی از این قبیل سبب شده تا بازار كاذب اما بسیار پردرآمدی برای دلالان بوجود آید و براین اساس هجوم این افراد به سمت گرفتن كپسول با نرخ هشت هزارتومان و فروش در بازار آزاد با نرخ ۳۰ تا۳۵ هزار تومان سبب شده تا دلالان مرتبا درصف های گاز حضور داشته باشند و یا اینكه با واسطه هایی كه دارند از ماشینهای حمل كپسول تعداد زیادی كپسول بگیرند تا بتوانند سودبیشتری از این راه بدست بیاورند.
دادخداد رخشانی یكی از شهروندان سیستانی در گفت و گو با ایسنا اظهار داشت: هیچگونه نظارتی بر روند توزیع گاز در زابل وجود ندارد چون كه اگر نظارت و برنامه ریزی درستی بود الان مردم به این درد گرفتار نبودند.
وی افزود: همه ساله با شروع فصل سرما بدبختی و بیچارگی سراغ مردم سیستان می آید و مرتبا باید در رنج و عذاب باشیم، تنمان بلرزد كه وقتی كپسول به اتمام رسید چه باید بكنیم.
سارانی یكی دیگر از شهروندان اظهار داشت: حدودا ده روز است كه گاز كپسولمان تمام شده و مرتباً درصف گازهستم اما چون صفها شلوغ است گاز گیرمان نمی آید.
وی افزود: من به اتفاق همسرم هر روز در صف كپسول گازمی ایستیم و امروز به بدبختی توانستیم كپسول بگیریم، آخر این چه وضعیتی است كه باید با این فلاكت و بدبختی مردم زندگی كنند، اگر مسئولین نم یتوانند و از عهده شان بر نمی آید مشكل راحل كنند اعلام كنند و بروند كنار یا اینكه واقعا فكری برای این وضعیت سیستان بردارند.
یكی دیگر از شهروندان هم اظهار داشت: اگر آقایان می گویند مشكل كمبود گاز است پس چرا در بازار آزاد كپسول به وفور یافت می شود.
علی نورا افزود: ماشین های شركت گاز بارگیری می كنند و از آنجاییكه مشتری دلال دارند و پول خوب میدهند به جای اینكه كپسول را بین مردم توزیع كنند به دلالان می دهند تا آنها با هرقیمتی كه میخواهند به مردم بفروشند.
وی افزود: عدم نظارت درست و توزیع ناعادلانه گازمایع مردم را به اینجا رسانده است و باید مسئولین فكری برای این وضعیت بردارند.
زادمهر از دیگر شهروندان اظهار داشت: در هر لحظه از شبانه روز شما در بازار آزاد می توانید كپسول به قیمت ۳۵ هزارتومان پیدا كنیدحتی اگر قحطی كپسول در كل استان باشد.
وی افزود: زمانیكه شركت های توزیع گاز و یا تاسیسات سیلندر پركنی در زابل آغاز به توزیع می كنند ظرف دو تا سه ساعت فورا تانكر ۱۸ تنی به اتمام می رسد، چون به جای اینكه به مردم گاز بدهند به ماشین هایی كه كپسول آزاد می برند و در روستاها یا مرز به قیمت آزاد می فروشند، گاز می دهند.
مجتبی نورا از دیگر شهروندان روی آوردن مردم به گاز سوز كردن خودرو ها با كچسول را هر چند غیر استاندارد و خطرناك را دلیلی برای شلوغی صفهای گازمی دانست، اظهار داشت: من و بسیاری از جوانانی كه شغلی نداریم و مسافركشی می نماییم چون نمیتوانیم بنزین لیتری سه هزار تومان را تهیه نماییم به ناچار مجبوریم تا خودرویمان را به صورت ال پی جی و با سیلندر گازمایع، گاز سوز نماییم و از سویی چون گذاشتن كپسول سی ان جی هم هزینه بالایی دارد و درمنطقه ماهم گازسی ان جی وجود ندارد برای من كه بامسافركشی در این منطقه محروم بسیار سنگین است، ازاینرو مجبورم كه به شیوه غیراستاندارد ازطریق كپسول گازماشینم را گازسوز كنم.
وی افزود: امكان دارد هریك روز درمیان احتیاج به كپسول گازپیداكنم چونكه بنزین سهمیه ای در دو سه روز اول به اتمام میرسد و محبورم از گازاستفاده كنم وخیلی ازجوانان مثل بنده هستند و مرتبا باید درصف گازباشیم تابتوانیم امرارمعاش نماییم.
وی از مسئولین خواست تا در زمینه راه اندازی جایگاه های سوخت سی ان جی اقدامات بیشتری انجام دهند تا مشكل خودرو ها هم برطرف شود.
خلیلی ازدیگر شهروندان هم اظهار داشت: اگرمرتبا گازبه سیستم توزیع تزریق شود و نظارت مستمر صورت گیرد و دست دلالان و سودجویان از این كار كوتاه شود مشكل به طور كلی رفع خواهد شد.
مهدی شهركی از دیگر شهروندان سیستانی اظهار داشت: كار گازكشی در زابل با كندی انجام می شود، درخواست ما از مسئولین این است كه با روند گازكشی باسرعت بیشتری ادامه دهند تا مردم از این فلاكت و بدبختی نجات كنند تا كی باید داستان تكراری صفهای طولانی گاز در این منطقه ادامه داشته باشد.
مسئول تاسیسات سیلندرپركنی گازمایع رستم گازسیستان درمورد نحوه توزیع گازمایع اظهار داشت: اگر ماشین های كشنده به اندازه كافی باشند مشكلی برای توزیع گازنیست اما چون تعداد ماشینهای كشنده كم است و حجوم جمعیت هنگام كمبودگاز، زیادمی باشد، این امرباعث می شود كه صفها طولانی بوجود بیاید.
حسن پور افزود: ماشینهای كشنده به طورمعمول دومیلیون و پانصد كرایه می گیرند تا گاز مایع را به شركت و یا تاسیسات ما تحویل و در مخازن تخلیه كنند اما دربازار آزاد پنج میلیون كرایه می گیرند پس برایشان نمی صرفد كه كارمعمولی انجام دهند و بارشان را به طور آزاد تخلیه می كنند.
وی افزود: ماشینهایی كه برای ما گاز می آورند را مجبوریم با دادن انعام راضی نگهداریم چون اگر اینكار را نكنیم گاز نمی آورند.
مسئول تاسیسات سیلندرپركنی گازمایع رستم گازسیستان افزود: مشكل كمبود گازنیست بلكه مشكل حمل گاز است كه كشنده جهت حمل گاز كم است اما درصورت اختصاص یك كشنده محتوی گاز مایع در هر روز به تاسیسات، این مشكل اصلا بوجود نمی آید.
حسن پور درمورد گلایمندی مردم از نحوه توزیع گازهم اظهار داشت: حرف شهروندان درست است اما وقتی هجوم مردم به داخل تاسیسات صورت می گیرد و اصلا به حرف كسی گوش نمیكنند مجبوریم كه پس از به صف كردن مردم همه همكاران را به خدمت گرفته تا كارمردم راه بیفتد و در این بین امكان دارد بی نظمی هم ایجاد شود.
وی افزود: آمدن مردم به تاسیسات بسیارخطرناك و خطرآفرین است و بارها به آنها تذكر داده ایم چون كه اگرخدای نكرده كسی كبریتی جهت روشن كردن سیگار بزند فاجعه به بار خواهد آمد.
فرماندار زابل هم در اینباره اظهار داشت: حداقل مصرف گاز مایع درروز در حدود ۴۰ تن می باشد كه ما در حوزه سیستان هشت جایگاه توزیع گاز داریم كه از این تعداد ۵ جایگاه در شهرستان زابل یك جایگاه در زهك، یك مورد در هیرمند و یك مورد در نیمروز قرار دارد و چون شهرستان هامون فاقد جایگاه است یكی ازپنج جایگاه زابل در اختیار شهرستان هامون قرار داده شده است.
غلامرضا گنجی به خبرنگارایسنا اظهار داشت: در این شهرستان اگر روزانه چهار كشنده (نزدیك به ۸۰ تن گاز)، وارد شود مشكلی نخواهیم داشت اما مشكل عمده ما هجوم سایر شهروندان از حوزه سیستان به زابل است كه اخیراً با عنایت به كاهش سهمیه بنزین تعداد زیادی از دارندگان خودرو های شخصی به سمت گازسوزكردن خودرو های خود رفته اند و بعضی از افراد هم دهها مغازه ال پی جی با تانكرهای چندهزار مترمكعبی به صورت غیر مجاز تعبیه كرده اند كه ما در مرحله اول مبادرت به پلمپ مغازه های غیرمجاز كردیم.
وی افزود: تعداد زیادی از شهروندان برای گرمایش منازلشان از كپسول گاز استفاده میكنند حتی مساجد برای گرمایش از گاز استفاده میكنند و باتوجه به اینكه در زابل ۹ دانشگاه و مركز آموزش عالی داریم و خودشان سهمیه مجزا دارند باز بخاطر اینكه قیمت گاز مصرفی آنها زیاد است ازسهم خودشان استفاده نمیكنند و ازسهمیه شهروندان استفاده می نمایند.
وی افزود: برخی از مرغ پركنی ها و نانوائیهایی به بهانه اینكه اشتغالی در شهر نیست در گوشه و كنار شهر بوجود آمده كه آنها هم جهت استفاده خودشان از همین گاز استفاده میكنند و این درحالیست كه هیچ یك ازاین موارد ذكر شده درسهمیه گاز این شهرستان منظور نمی گردد و این سبب شده تا گاز كمتربدست مردم برسد و از سوی دیگر در مبادی بارگیری مثل اصفهان از خودرو های حمل گاز ما بیگاری گرفته می شود و برای استانهای همجوار و واگن خود حمل گاز به مركز استان استفاده می شود كه این جابجایی خودرو ها به مناطق دیگر فاصله ای را بوجود می آورد تا به حوزه سیستان برسد و سبب می شود تا یك خلعی درگازرسانی به مردم ایجاد می شود.
وی ازشهروندان خواست تا به هیچ وجه كپسولی گرانتر از قیمت مصوب خریداری نكنند و با عوامل و مأموران نظارتی همكاری كنند و دركنارشان باشند و اگرجایگاه یاخودروهای حمل گازمایع تخلفی انجام می دهند و یا گرانتر می فروشند را شناسایی و به فرمانداری اعلام كنند و اطمینان داشته باشند كه با افراد خاطی برخورد خواهد شد چونكه اگر مردم ازدلالان كپسول نخرند بازار سیاه ایجاد نخواهد شد.




1398/11/11
21:24:31
5.0 / 5
4713
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , برند , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری