خطیب زاده:

اتفاقات بزرگ و میمونی رخ می دهد

اتفاقات بزرگ و میمونی رخ می دهد

سخنگوی وزارت امورخارجه كشورمان، اظهار داشت: ایران طرحی را در ارتباط با حل بحران  قره باغ آماده كرده است و انشاءالله با مشورت با دو طرف درگیر و همینطور دولت های منطقه و  همسایگان این مورد را پیگیری می كند.


به گزارش فقط سفر به نقل از ایسنا، سعید خطیب زاده سخنگوی وزارت خارجه بامداد روز دوشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران با بیان اینکه ایران تحولات اخیر بین آذربایجان و ارمنستان را با جدیت، دقت و از نزدیک دنبال می کند و در تماس مداوم با همه طرف های درگیر است، گفت: ما تاکید بر این داریم که هر چه زودتر درگیری های نظامی خاتمه پیدا کند و گفت وگوهای سیاسی زمان دار بین دو طرف آغاز شود.
وی با اشاره به اینکه ما بر حفظ تمامیت ارضی آذربایجان، خروج نیروها از شهرهای اشغال شده و آغاز گفت وگوهای سیاسی بین دو طرف و توقف درگیری های نظامی تاکید داریم، اظهار داشت: در قالب موارد ذکر شده ایران طرحی را برای حل این بحران آماده کرده است و با مشورت دو کشور درگیر و همینطور دیگر دولت های منطقه و همسایگان تلاش دارد این مورد را به پیش ببرد.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور اظهار نمود: در بحران بوجود آمده ایران از کنشگران معدودی است که با همه طرف های این مورد روابط خوبی دارد و در همین چارچوب برای خود رسالت ویژه ای برای کمک به حل این بحران قائل است و در این حوزه تلاش می کند.
خطیب زاده با اشاره به اینکه در همین چارچوب ایران به صورت مستمر با پایتخت های دو کشور ارمنستان و آذربایجان در تماس مستمر قرار دارد، اظهار داشت: امیدواریم در قالب طرحی که به آن اشاره کردم بتوانیم هر چه زودتر به این جنگ آخر بدهیم و شاهد آغاز گفت وگوهای سیاسی بین دو کشور آذربایجان و ارمنستان باشیم.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور در پاسخ به سوالی در ارتباط با روابط ایران و عراق همچون سفر چندی قبل وزیر خارجه این کشور به تهران و دیدار ایرج مسجدی، سفیر ایران در بغداد با رئیس جمهور عراق اظهار داشت: در مسافرت دو هفته قبل وزیر خارجه عراق به کشورمان که در قالب مراودات عادی دو کشور انجام شد مسائل گوناگونی بین مقامات دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس از این سفر هم ما اطلاعیه ای را منتشر کردیم و بر حفظ آرامش و ثبات سیاسی در عراق و جایگاه مرجعیت در این کشور تاکید کردیم و گفتیم اینها از ارکان سیاست خارجی ما در عراق است و اجازه نمی دهیم طرف های خارجی در امور داخلی عراق دخالتی داشته باشند و ما به دولت عراق و نیروهای عراق کمک می نماییم تا بتوانند مسائل را در این کشور به خوبی به پیش ببرند و منافع شان تامین گردد.
وی افزود: در این راستا فکر می نماییم که طرف های ثالثی هستند که به دنبال ایجاد خدشه در روابط ایران و عراق هستند. در صورتی که آنها باید بدانند روابط ایران و عراق چند لایه و مردمی است و هر روز مستحکم تر از قبل ادامه دارد.
وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری در مورد ادامه رایزنی های ایران با کره جنوبی جهت پرداخت طلب های ایران از این کشور گفت: رایزنی های ما با کره در جریان است ولی با سرعتی که ما تمایل داریم به جلو نمی رود و دارای کندی است همچون در مورد خرید داروها و بعضی از اقلامی که دو کشور با یکدیگر توافق کرده اند.
وی اظهار داشت: این روند به کندی پیش می رود، به خصوص در دو هفته اخیر در مورد تأمین منابع مورد نیاز از منابع خودمان برای خرید واکسن آنفلوآنزا و پیش خرید واکسن کرونا در چارچوب کنسرسیومی که سازمان بهداشت جهانی برای توزیع عادلانه این واکسن در صورت کشف نهایی بوجود آورده است و ایران هم عضو این کنسرسیوم است.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ضد ایران در خصوص اینکه ما به دنبال این هستیم که با کشورهایی که اخیرا با این رژیم صلح کرده اند جبهه واحدی ضد ایران شکل دهیم، گفت: صهیونیست ها بهتر است که نگران مرزهای خودشان باشند. هر کسی که به جنوب لبنان رفته باشد و آن منطقه را دیده باشد می داند که من از چه سخن می گویم.
این دیپلمات ارشد کشورمان با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی با بحران اقتصادی، سیاسی، هویتی و اجتماعی دامنه داری روبرو شده و در حال غرق شدن است، خاطرنشان کرد: این اظهار نظرها ارزش پاسخ دادن ندارد و ما معتقدیم که هر کس در منطقه ما خویش را به این خانه سست بیاویزد فقط خودش گرفتار مشکل می شود.
خطیب زاده همینطور در مورد طرح روسیه برای انجام گفت وگوهای منطقه ای در خلیج فارس و نگاه ایران به این طرح اظهار داشت: طرح روسیه طرح جدیدی نیست و این طرح در سال های قبل هم به شکلی دیگر مطرح گردیده است و الان با سازمان دهی و نگاه جدیدی بار دیگر از جانب مقامات روسیه مطرح شده، طرح روسیه یکی از نزدیکترین طرح ها به طرح ایران برای انجام گفتگو و ایجاد ثبات در منطقه (طرح صلح هرمز) است. من از جزئیات آن آگاه هستم. ما با هر طرحی که فراگیر، جامع و تأمین کننده منافع کشورها در منطقه باشد همراهی می نماییم و معتقدیم که طرح ایران (طرح صلح هرمز) جامع ترین طرح و بومی ترین طرحی است که عرضه شده است.
وی با اشاره سفر روز گذشته ظریف به کویت گفت: آقای ظریف به نمایندگی از آقای رئیس جمهور سفر نیم روزه ای به کویت داشتند و پیام تسلیت ایران را به خاطر فوت امیر کویت ابلاغ کردند و آرزوی موفقیت برای امیر جدید کویت داشتند، آقای ظریف در این سفر ملاقاتی هم با وزیر خارجه کویت داشتند.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در بخش دیگری از این نشست با اشاره به اینکه پرواز برای سفرهای توریستی بین ایران و ترکیه با عنایت به شیوع ویروس کرونا صورت نمی گیرد، گفت: ما نمی توانیم جریان سفرهای عادی و توریستی را بین دو کشور باز نماییم.
خطیب زاده همینطور در این جلسه خاطرنشان کرد: سال جاری برخلاف سال های گذشته به خاطر شرایط ویژه و بیماری کرونا راهپیمایی اربعین برگزار نمی گردد ولی دل عاشقان خاندان سال جاری هم راهی کربلا است.
سخنگوی وزارت خارجه کشورمان در ادامه صحبت های خود در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری در خصوص اینکه بعضی از رسانه ها گزارش دادند که از جانب ایران وسایل نظامی به ارمنستان منتقل شده است، اظهار داشت: ما گزارش هایی که در ترکیه در این حوزه پخش شده است را دیده ایم، قویا آنرا رد می نماییم و چنین مسائلی حقیقت ندارد.
این دیپلمات ارشد کشورمان افزود: ایران در راه گذر ارمنستان قرار دارد و ما متعهد هستیم که این مسیر برای عبور اقلام غیرنظامی به مقصد ارمنستان حفظ شود و این تعهد هیچ تعارضی با نگاه ما در خصوص اینکه اجازه نمی دهیم از این مسیر برای عبور اقلام نظامی استفاده گردد ندارد و ما اجازه نمی دهیم که از این مسیر سوءاستفاده ای شود. دیدگاه ما در مورد اتفاق رخ داده روشن و شفاف است. ما باید تلاش نماییم که آتش این جنگ هر چه زودتر خاتمه پیدا کند و دو کشور ارمنستان و آذربایجان در ارتباط با این مورد به یک حل و فصل دائمی برسند. چنانکه این بحران هر چه زودتر خاتمه پیدا کند.
سخنگوی وزارت خارجه در ارتباط با آخرین وضعیت سند استراتژیک بین ایران و چین و اینکه گفته می شود موانعی در راه پیشبرد این توافق وجود دارد، گفت: هیچ مانعی در این حوزه وجود ندارد. این سند نقشه راه تجاری دراز مدت بین ایران و چین است و تا کنون چندین بار بین مقامات دو کشور رد و بدل شده است تا بتوانیم به سند نهایی دست پیدا نماییم.
وی همینطور در قسمتی دیگر از صحبت های خود در پاسخ به سوال دیگری در مورد اظهارات اخیر وزیر خارجه کشورمان با یکی از روزنامه های سراسری در خصوص اینکه برخی بر مبنای سیاست داخلی و جناحی و حزبی بر سر پیشبرد اهداف وزارت خارجه گاها موانعی را ایجاد می کنند، اظهار داشت: ما تاکید بر این داریم که سیاست خارجی کشور نباید گروگان سیاست داخلی شود و هر وقتی چنین اتفاقی بیفتد منافع کشور به درستی تأمین نمی گردد.
وی افزود: وزارت خارجه نیمی از حاکمیت است که در حوزه های خارجی فعالیت می کند. ما می گوییم سیاست داخلی را به سیاسیون بسپاریم و سیاست خارجی را به دیپلمات های کارکشته جمهوری اسلامی ایران که به دنبال منافع مردم و کشور هستند و همواره تلاش داشته اند که نمایندگان شایسته ای برای ایران سربلند در عرصه های بین المللی باشند و در همین راستا باز هم تاکید می نماییم که سیاست خارجی را نباید گروگان سیاست داخلی نماییم.
سخنگوی وزارت خارجه همینطور در پاسخ به سوال دیگری در خصوص اینکه گاهی می بینیم که از جانب بعضی از تریبون های رسمی و حاکمیتی در ارتباط با بعضی از مسائل در عرصه سیاست خارجی دیدگاهی متفاوت از دیدگاه وزارت خارجه که مبین دیدگاه رسمی جمهوری اسلامی است بیان می شود اظهار داشت: ایران کشوری است که در آن گفتگو و پویایی وجود دارد. ما یک جامعه تک صدایی نیستیم و افراد نظرات و دیدگاه های خویش را مطرح می کنند و این از افتخارات ایران است که یک جامعه پویا در آن وجود دارد و افراد و تمام مراجع در ایران حق اظهار نظر دارند و این یک امر شناخته شده است.
وی در عین حال اضافه کرد: مواضع جمهوری اسلامی ایران را وزارت خارجه بیان می کند و آنچه که من در مقام سخنگویی و آقای ظریف در مقام وزیر خارجه بیان می کنند مواضع ایران است.
وی افزود: مواضع ایران در ارتباط با مبحث قره باغ هم مواضعی روشن و شفاف است و به نظرم ما در ارتباط با این مساله شفاف ترین مواضعی را که یک کشور می توانسته بگیرد داشته ایم.
سخنگوی وزارت خارجه همچنین در پاسخ به سوال دیگری در ارتباط با سند استراتژیک 25 ساله بین ایران و چین گفت: روند تدوین سند از امروز آغاز نشده بلکه از سال 94 و سفر رئیس جمهور چین به تهران در دستور کار دو کشور قرار گرفته است. این سند بارها بین ایران و چین رد و بدل شده و دو کشور تلاش دارند که آنرا نهایی کنند.
وی اظهار داشت: ما اینگونه سندها و قراردادها را منعقد نمی نماییم که اقتصاد کشورمان را به کشور دیگری وابسته نماییم و تاب آوری اقتصادی مان را پایین بیاوریم. ایران کشوری است که دارای پتانسیل های بالایی است و تصمیم سازان در کشور از این پتانسیل ها و ظرفیت ها آگاه هستند. من نوید خوبی را به مردم می دهم. بر حسب مسئولیتم در جاهای مختلف حضور پیدا می کنم. انشاءالله اتفاقات بزرگ و میمونی برای کشور رخ می دهد. گرچه عده ای می خواهند این اتفاقات را کسی نبیند و نشنود.
وی افزود: ما نقصها خویش را می بینیم. شرمنده مردم ایران هستیم ولی قول می دهیم که با تمام قوا در جهت تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد درون زا حرکت نماییم و اسناد جامع مثل سند یاد شده در جهت ظرفیت بخشی بیشتر به توانمندی ها و پتانسیل هایی است که در کشور وجود دارد.
وی همینطور در قسمتی دیگر از صحبت های خود در پاسخ به سوالی در مورد عملکرد معاونت اقتصادی وزارت خارجه اظهار داشت: همانطور که پیش از این هم تاکید کرده ایم این معاونت نقش تسهیل کننده امور در این عرصه را دارد.
وی اضافه کرد: مردم ما به خاطر تحریم ها تحت فشار جدی هستند. ارزش پول ایران به سبب این فشارها و تحریم ها کاهش پیدا کرده است و اینها چیز پنهانی نیست. گرچه از دیگر سو قدرت تاب آوری اقتصاد ایران را در مقابل این فشارها نشان داده است.
وی با اشاره به اینکه ما در خیلی از حوزه های تحریمی می توانیم خودکفا شویم. همانطور که پیش از این هم چنین موردی تحقق پیدا کرده است، اظهار داشت: وزارت خارجه شبانه روز و بدون وقفه در حوزه دیپلماسی اقتصادی کار و فعالیت می کند و از سوی دیگر ما نمی توانیم بسیاری از اتفاق ها و کارهایی که انجام شده است را مطرح نماییم ولی این اطمینان را می دهم که تمام توان خویش را در این عرصه به کار بسته ایم.
این خبر تکمیل می شود.


1399/07/14
13:29:06
5.0 / 5
1373
تگهای خبر: برند , پایتخت , توریست , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری