اعلام پروتكل بهداشتی مراكز اقامتی ایران

اقامت بدون واکسن و تست کرونا ممنوع گردید

اقامت بدون واکسن و تست کرونا ممنوع گردید

فقط سفر: پروتکل بهداشتی مبارزه با بیماری کووید- 19 در مراکز اقامتی بازبینی و ابلاغ گردید. بر این اساس از ورود مسافر و فعالیت شاغلان در این مراکز بدون کارت واکسن و یا تست PCR منفی جلوگیری خواهد شد.


جمشید حمزه زاده ـ رئیس هیأت مدیره جامعه هتلداران ایران ـ در گفت و گو با ایسنااز بروزرسانی پروتکل بهداشتی در مراکز اقامتی، پیرو مکاتبه و اعلام معاون وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به دنبال اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت ها در کشور از اول آذرماه ۱۴۰۰ آگاهی داد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامه ای خطاب به علی اصغر شالبافیان ـ معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ـ و سعید ممبینی ـ رئیس اتاق اصناف ایران ـ اعلام نمود: باتوجه به توسعه واکسیناسیون، پروتکل بهداشتی در مراکز اقامتی با رویکرد اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیت ها، برای اقدام و پیاده سازی در هتل، متل، میهمان پذیر و مهمانسرا، بومگردی و نظایر آن، بروزرسانی شده است و مسؤولیت نظارت آن با معاونت گردشگری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و رئیس اتاق اصناف و واحدهای تابعه است.
همین طور تاکید گردیده است، مراکز اقامتی با رعایت پروتکل جدید، مجاز به فعالیت در تمام شرایط رنگ بندی بوده و در صورت تغییر در مصوبات ستاد ملی کرونا مکلف به انجام مصوبات در هر زمان هستند.
تاکید شده که وزارت بهداشت، و واحدهای تابعه دانشگاهی و شهرستانی وابسته، بر طبق مصوبه ستاد ملی کرونا ناظر عالی بوده و مکلف به نظارت مستمر هستند و درصورت مشاهده هرگونه تخلف و مغایرت، برخورد قانونی خواهند داشت و انتظار می رود این واحدها و وزارت متبوع گزارش های مستمر نظارت را به وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی و خدمات درمانی کشور عرضه کنند.
وزارت بهداشت هتل ها، متل ها، مهمانسراها، مسافرخانه ها، مراکز اقامتی گردشگری و بوم گردی و همه مراکز مرتبط را ملزم به رعایت این پروتکل کرده و متذکر شده این مراکز در صورت عدم توانایی رعایت الزامات مرتبط، حق فعالیت نداشته و مسؤولیت این مساله با رئیس اتحادیه یا سازمان مسؤول است.
در این پروتکل تاکید شده است:
مراکز اقامتی، به شرط انجام واکسیناسیون (یک دُز یا دو دُز) شاغلان یا تست PCR منفی معتبر حداکثر ۷۲ ساعت و رعایت این پروتکل، مجاز به فعالیت طبق طرح هوشمند محدودیت های مصوبه ستاد ملی هستند.
مشاغل این گروه برای ادامه فعالیت، باید دارای کارت واکسیناسیون یا تست PCR منفی ۷۲ ساعته باشند.
صحت سنجی کارت واکسن یا تست PCR منفی ۷۲ ساعته توسط ناظران بوسیله سامانه های موجود و در اختیار صورت گیرد.
درصورت عدم توجه به واکسیناسیون، با واحد مربوطه مطابق مصوبات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا بعنوان عدم رعایت پروتکلهای بهداشتی برخورد خواهد شد. (از جمله اقدامات قانونی مانند: عدم تمدید کارت بهداشت، و صدور عدم صلاحیت مشاغل برای دریافت پروانه.)
بر طبق این پروتکل بهداشتی، ارائه یا صحت سنجی کارت واکسیناسیون یا تست PCR مشتریان در ورودی محل، ضروری می باشد. (فرآیند نظارت با بهره گیری از سامانه موجود و در اختیار و کد QR کارت واکسیناسیون خواهد بود.)
از ورود افرادی که واکسیناسیون انجام نداده اند یا تست PCR منفی ۷۲ ساعته ندارند، باید جلوگیری شود.
خدمات دهنده موظف است کارت واکسن یا تست PCR منفی معتبر حداکثر ۷۲ ساعته خودرا در معرض دید مشتری و ناظر قرار دهد.
دریافت وجه نقد ممنوعست و پرداخت ها ترجیحا بصورت آنلاین یا با بهره گیری از اپ ها و کارت خوان فقط توسط مشتری صورت گیرد.
این پروتکل بهداشتی با یادآوری اینکه محل های کسب وکار یکی از اماکن تجمع محسوب شده که می تواند سبب انتقال بیماری شود و از سویی حفظ سلامت نیروی کار و مراجعان اهمیت بالایی دارد، می گوید لازم است مقررات ویژه ای بوسیله فاصله گذاری اجتماعی علاوه بر رعایت اصول بهداشتی برای کاهش مواجهات در نظر گرفته شود، و از تمام مراکز اقامتی خواسته مقررات زیر را الزاما رعایت کنند:
از ورود افراد بدون ماسک جلوگیری کرده و یا پیش از ورود به داخل مراکز مذکور به ایشان ماسک ارائه شود.
ارائه خدمات به افراد بدون ماسک ممنوعست و در صورت مشاهده چنین مواردی صاحب کسب وکار مسؤولیت آنرا به عهده خواهد داشت.
فاصله دو متر برای پیش گیری از بروز بیماری رعایت شود. (رعایت فاصله ایمن بین مهمان/مشتریان، کارکنان، به میزان حداقل دو متر)
از تجمع در محیط های مشترک همچون رختکن، آبدارخانه، انبار و یا اطراف محیط کار اجتناب شود.
یکی از بهترین روش های فنی و مهندسی برای حذف و یا کاهش مواجهات مستقیم کارکنان با مهمان/مشتری استفاده از موانع فیزیکی شیشه ای یا پلاستیکی برای کاهش مواجهات است؛ پس از محافظ یا شیلدهای محافظتی (پلاستیکی/ شیشه ای) برای میز صندوق دار، اطلاعات نگهبانی و سایر پرسنلی که مواجهه زیادی با افراد دارند، استفاده گردد.
درصورت مواجهه و روبه رو شدن با مهمان/مشتری حداقل فاصله دومتری را رعایت کنید.
در صورت فعال بودن اتاق استراحت کارکنان و شاغلان، رعایت فاصله ایمن حداقل دومتری رعایت شود.
در صورت فعال بودن سرویس ایاب و ذهاب کارکنان، از ۸۰ درصد ظرفیت سرنشین خودرو برای جابه جایی کارکنان استفاده گردد.
افزایش تعداد خدمات ایاب و ذهاب برای رعایت فاصله گذاری ایمن در جابه جایی کارکنان صورت پذیرد.
رعایت فاصله ایمن حداقل دو متر از طرفین در قسمت های عمومی همچون نمازخانه، سلف سرویس و مسیر ورود و خروج الزامی است.
کاهش مواجهه چهره به چهره کارکنان با مشتریان/مهمانان.
پرسنل از ازدحام و تجمعات جلوگیری کرده و ارائه خدمات به صورتی صورت گیرد که صف ایجاد نشود.
در محل هایی چون سالن غذاخوری، لابی و نظایر آن، پذیرش میهمان بر اسلاس ظرفیت مکان و با در نظر گرفتن حداقل چهار مترمربع به ازای هر نفر تعیین شود.
قرار دادن مبلمان و صندلی مهمان/مسافر در فواصل لازم و ایمن (حداقل دو متر) از یکدیگر و به دور از کارکنان.
حداکثر از ۵۰ درصد ظرفیت آسانسورها استفاده گردد.
رعایت حداقل چهار مترمربع برای هر میهمان در اتاق و سوئیت محل اقامت ضروری می باشد.
چیدمان میز غذاخوری و نشستن میهمانان طوری باشد که فاصله حداقل دو متر رعایت شود.
در صورت فعال بودن استخر، پروتکل در رابطه با استخرها رعایت شود.
مدیریت اماکن موضوع این پروتکل موظف است بمنظور نظارت بر حسن اجرای پروتکل حاضر از کارشناسان بهداشت محیط آزاد (دارای کد ممیزی و گواهینامه خودکنترلی و خوداظهاری بهداشتی یا نیروی خرید خدمت دفاتر خدمات سلامت) استفاده نماید. حضور این کارشناس بصورت تمام وقت در محل الزامی نیست، اما مستند بازرسی و نظارت باید همیشه در اختیار مدیر قرار گیرد.
مسؤولیت حسن اجرای پروتکل حاضر بر عهده مدیریت اماکن موضوع این پروتکل است.
وزارت بهداشت همین طور عرضه غذا به شکل سلف سرویس را در مراکز اقامتی واقع در مناطق قرمز کرونائی ممنوع کرده است.
برای غربالگری شاغلان در دوران کرونا نیز به مراکز اقامتی سفارش شده است در صورت بروز هرگونه علایم مشکوک، تست سریع تشخیص کووید- ۱۹ را انجام دهند. پس از گذشت ۱۴ روز از شروع علایم، در صورت بهبود بیمار، به ارائه تست PCR منفی بمنظور شروع کار نیاز نیست.
در بخش دیگر این پروتکل، سفارش شده است: تمام شاغلان پس از مبتلاشدن به بیماری کووید لازم است بعد از طی دروان درمان و نقاهت، برای بازگشت به کارتوسط پزشک مورد ارزیابی قرار گیرند.
این پروتکل مشخصا درباره «مراقبت از گروههای لطمه پذیر»، «بهداشت فردی»، «بهداشت مواد غذایی»، «بهداشت ابزار و تجهیزات»، «بهداشت ساختمان»، «تهویه» و «آموزش بهداشت» سفارش ها و الزاماتی را تعیین کرده است که برای دریافت این جزییات می توان «این جا» کلیک کرد.




منبع:

1400/08/19
12:12:04
5.0 / 5
1110
تگهای خبر: آموزش , بوم گردی , خدمات , خرید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری