به بهانه بازدید وزیر میراث فرهنگی از موزه در دست ساخت قائمشهر

قائمشهر چشم انتظار دستور امیر

قائمشهر چشم انتظار دستور امیر

به گزارش فقط سفر، ساری: بیش از یک دهه است که گوش دوستداران و علاقمندان به آثار تاریخی با وعده بازگشایی موزه قائمشهر در یکی از قدیمی ترین شهرهای مازندران پُر شده است و در بین حجم زیادی از وعده های مسئولان استانی و شهرستانی این دفعه «سید رضا صالحی امیری» وزیر میراث فرهنگی، بالاترین مسوول کشوری این حوزه نوید بهره برداری از این موزه در آغاز سال آینده داده است.


به گزارش ایرنا، ساختمان قدیمی شهرداری قائمشهر که مردم شهر آنرا با نام 'عمارت شهرداری ' می شناسند در سال ۱۳۰۵ شامل زیر زمین، همکف و یک طبقه ساخته شد و سال ۱۳۵۶ در لیست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
این بنای تاریخی با حدود ۹ دهه قدمت در هسته مرکزی شهر و در نزدیکی میدان طالقانی قائمشهر قرار دارد و به لحاظ معماری از آن با عنوان جلوه ای باشکوه از معماری آن سال ها یاد می کنند.
اقامتگاه خاندان پهلوی اول در زمان بازدید و حضور آنان در شمال کشور را می توان اولین کاربرد این بنای تاریخی نام برد و بعد از آن به بیمارستان شیر خورشید سابق و بیمارستان رازی فعلی تغییر کاربری یافت که با ساخت بیمارستان فعلی رازی در نزدیکی امام زاده یوسف رضا (ع) و انتقال کادر درمانی به آن مکان، سرنوشت تغییر کاربری چندباره این بنای تاریخی به عنوان مجموعه اداری فرمانداری، شهرداری و شورای اسلامی شهر قائمشهر رقم خورد.
این ساختمان تا دهه ۹۰ شمسی به عنوان ساختمان محل استقرار شهردار و نیروهای شهرداری قائمشهر به عنوان یکی از ساختمان های اداری شهر مورد استفاده قرار می گرفت و همیشه در آن زمان دوستداران آثار باستانی و تاریخی درباب احتمال از بین رفتن این بنا ابراز نگرانی کردند.
با تصمیم شورای اسلامی شهر و توافق با اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران از سال ۱۳۹۱ عملیات ساخت موزه قائمشهر در ساختمان قدیمی متعلق به شهرداری شروع شد. طبق توافقات انجام شده در آنزمان ترمیم و آماده سازی فضا برعهده شهرداری و تهیه و تامین تجهیزات موزه را نیز میراث فرهنگی برعهده داشت.
اما در سال ۱۳۹۵ با عنایت به این که این موزه به بهره برداری نرسید، مدیر کل وقت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری مازندران عملی نشدن تعهدات شهرداری را دلیل اصلی به بهره برداری نرسیدن موزه قائمشهر نام برد و اظهار داشت: پاسخگوی عملیات ساخت و تجهیز این موزه تنها اداره کل میراث فرهنگی نیست.
این در حالیست در همان زمان برآورد هزینه تکمیل و راه اندازی موزه قائمشهر از طرف رئیس وقت اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی قائمشهر ۱۰ میلیاردریال اعلام شد.
در سال ۱۳۹۷ بنا به آن چه که تعلل میراث فرهنگی در ترمیم بنا اعلام گردید از این نهاد پس گرفته شد و به شهرداری انتقال داده شد.


این روند افت وخیز افتتاح موزه قائمشهر بازهم ادامه یات تا اردیبهشت سال ۱۴۰۱ که با حضور سرپرست وقت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران بار دیگر عملیات اجرائی مرمت، تجهیز و راه انداری موزه تاریخی قائمشهر از سر گرفته شد. در آن زمان نیز عنوان شد موزه تاریخی شهرستان بعد از تکمیل مرمت و تجهیز در دهه مبارک فجر به بهره برداری برسد.
مهدی ایزدی سرپرست وقت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران توضیح داد که بالاتر از ۱۹ هزار قلم شی تاریخی در مخزن میراث فرهنگی مازندران وجود دارد که قسمتی از آنها را که بیشترشان سکه است برای موزه قائمشهر درنظر گرفته ایم.
این وضعیت ترمیم و بازگشایی موزه قائمشهر در حالی بدینگونه در طول این سالها سپری شد که ضرورت استقرار موزه در این شهر با عنایت به قدمت زیاد آن از طرف مسئولان ارشد شهرستان اعلام گردید که از آن جمله امام جمعه قائمشهر در سال ۱۳۹۱ در روز جهانی موزه اعلام نمود که این شهرستان با جمعیت بالاتر از ۳۰۰ هزار نفری فاقد موزه است و نیاز به راه اندازی این مجموعه دارد.
آیت الله 'علی معلمی' اضافه کرد: در بیشتر شهرها و مناطق ساختمان ها و محلهای قدیمی به عنوان موزه در نظرگرفته می شود.
امام جمعه قائمشهر از موزه با آثاری که در آن قرار داده می شود، به عنوان مکانی برای نمایش تاریخ گذشتگان و عبرت برای آیندگان نام برد و اظهار داشت: امیدواریم باسرعت در اجرای طرح ساخت موزه قائمشهر این شهرستان هم بهره مند از این فرصت شود.
وجود این ساختمان در وسط شهر قائمشهر و نیمه کاره ماندن آن برای شهروندان و دوستداران میراث فرهنگی قابل قبول نیست و آنها هنوز منتظر عملی شدن وعده مسئولان برای افتتاح موزه هستند.
بعد از گذشت بیش از یک دهه از روند پُرافت و خیز مرمت و بازسازی ساختمان شهرداری قائمشهر و افتتاح موزه این شهر و وعده های عملیاتی نشدن مدیران و مسئولان استانی و شهرستان روز گذشته بالاترین مسوول میراث فرهنگی کشور این بنا بازدید کرد و این دفعه انتظار می رود وعده وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی درباب افتتاح موزه به صورتی بسته شدن پرونده عریض و طویل این موزه باشد.

نیاز به اعتبار ملی برای تکمیل موزه

شهردار قائمشهر در بازدید روز گذشته جمعه وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به سابقه خرید این ساختمان توسط شهرداری در سال ۱۳۳۵ اشاره و خاطرنشان کرد: این ساختمان طی سالها به عنوان ساختمان شهرداری و شورای اسلامی شهر مورد استفاده قرار گرفت.
کاظم علیپور اضافه کرد: در سال ۱۴۰۰ طبق توافق انجام شده با اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مازندران قرار شد تا این ساختمان به موزه جهت استفاده عموم تبدیل گردد و به عنوان موزه مشارکتی و با مدیریت شهرداری و میراث فرهنگی اداره شود.
وی توضیح داد که شهرداری قائمشهر تا حالا به تعهدات خود در حوزه مرمت و تجهیز این بنا عمل کرده است اما مشاوری که برگزیده شد می بایست مجوزهایی از اداره کل میراث فرهنگی بگیرد و این امر غائی و ابلاغ نشده است.
شهردار قائمشهر هزینه مورد نیاز برای مرمت این موزه را ۳۵۰ میلیاردریال اعلام و تصریح کرد: تا حالا ۵۰ میلیاردریال اولیه توسط شهرداری پرداخت گردید و منتظر واریز سهم میراث فرهنگی در این خصوص هستیم.


افتتاح موزه قائمشهر تا چند ماه آتی

وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری روز گذشته جمعه در بازدید از موزه قائمشهر که به عنوان تنها موزه این شهرستان به حساب می آید، دستورات لازم جهت تعیین تکلیف پروژه و تسریع در اجرای آنرا صادر کرد.
صالحی امیری ضمن اشاره به تفاهم نامه پیشین بین شهرداری و اداره کل میراث فرهنگی، اظهار داشت: هفته آینده، جلسه ای با حضور مسئولان میراث فرهنگی استان و شهرداری قائم شهر برگزار می شود تا تفاهم نامه قبلی بروزرسانی و اصلاح گردد.
وی اضافه کرد: مهمست که برمبنای تفاهم نامه جدید که به تایید استانداری نیز خواهد رسید، جدول زمان بندی دقیق برای تکمیل پروژه موزه تدوین و حداکثر تا پایان نیمه اول سال آینده این موزه بطور رسمی افتتاح شود.



منبع:

1403/11/15
11:29:08
5.0 / 5
31
تگهای خبر: بیمار , ثبت , خرید , شهر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

فقط سفر

onlytravel.ir - حقوق مادی و معنوی سایت فقط سفر محفوظ است

فقط سفر

سفر و گردشگری
فقط سفر، دروازه ای به طرف تجربه های جدید.